Ikan singgang......ikan apa?.............Ikan selar kuning campur kacang bendi.
Ikan goreng........pun ikan selar kuning,........kecil sangat.......hati2 makan........tulang.
Ikan kerisi.........panggang tawar....................
Ikan kerisi panggang.............sesuai cicah kicap bercili.............................
Makan tengahari yang sederhana...............jom makan..............................
Minuman jus oren.................................kemarau macam ni,................cukup ke air ni.........begitulah , kehidupan kita orang biasa, makan pun biasa-biasa tapi tetap bersyukur padaNya..............dimurahkan rezeki........................................
Menu yg best, boleh mkn bertambah2 kalo lauk mcm ni, kalo ada budu n ulam lagi banyak mkn heheh
BalasPadamembunrosaliza....
BalasPadambudu?......
kicap bercili dah ada.....
mungkin esok boleh makan budu pula.....
tukar2......
ari2 make budu batuk.......
Yg biasa2 tu yg buat bertambah2, nak2 sing gang tu, cili kicap tu terbaekkk :D
BalasPadammelati qistina mummy...
BalasPadamya....makan biasa2 je.....miskin....
biasa2 pon sedap..:)
BalasPadamNur suka masakan yang macam ni..mmg nampak biasa, tapi bila mkn xsedar dah 3 kali tambah..hihihih
BalasPadamazie azian...
BalasPadammakan ikan kecil2 je.....
ikan besar,kembong ,selar.....mahal sekarang........
dah berbelas ringit 1 kg.........
yang penting sesuatu yg sedap itu ketika kita lapar........
cik nur....
BalasPadammasakan bersinggang sesuai dgn kita yg malas bersenam.......
sekali sekala lupakan masakan bergulai..........................gulai lemak......he..he....
yg penting ada selera......
syukur dgn rezeki yg dukurniaNya.. saya sangat suka ikan singgang..
BalasPadamikan kecil tak apa, asal segar
kalau mkn boleh tambah 2 kali.
tulang utk kucing2..mantap.
As salam tuan,
BalasPadamIkan selar kuning ni rasanya takdok di perairan Lautan Andaman sbb sepanjang saya duk sini, tak penah nmpk ikan selar kuning dijual di pasar atau kedai2 ikan. Ikan tamban pn takdok..rindu pulak nk merasa kemanisan isi ikan tamban. Singgang atau goreng garing2..isinya kena kelar rapat2 supaya tulang ikan yg byk akn putus dn slmt dimakan.
singgang ikan selar tu peberet saya...yg simple tu sbnrnya yg menambat selera...
BalasPadamKamsiah....
BalasPadamkos sara hidup yg tinggi,perbelanjaan isi rumah meningkat...........menuntut kita makan yg ringkas2 je......
melihat yg tiada...hati jadi sebak, syukur kita dapat makan walau pun ringkas, tapi kennyang.......
sendawa kita sama................tak ada beza.........