IKUT MENGIKUTI

Jumaat, 1 Januari 2010

PISANG JARI BUAYA

Pisang jari buaya dimakan mentah.Bagi yang tidak arif tentang pisang menyangka pisang ini tidak masuk isi kerana buahnya tidak gemuk seperti pisang lain.Digelar pisang buaya kerana hujung buahnya mengecil @ menirus seakan jari sang buaya.Rasa isinya lemak manis , lembut berbau wangi.Sekali anda cuba pasti takkan lupa keenakan rasanya.

6 ulasan:

wakparpu berkata...

wak ni kira orang 'darat', tapi inilah pertama kali dengar nama pisang ni. Nampak gaya mcm pisang nangka je...?

School Of Tots berkata...

Betul gak tu wak, saya pun first time dengar nama unik ni, saya ingat nama tu sempena buaya puchong atau buaya bujang senang yg famous tu, mungkin depa suka makan pisang ni... he he.

Adry@Daun berkata...

Salam, di Pahang pn panggil pisang jari buaya juga ye. Dlm blog saya pn ada pisang ni. Dh mmg lama tnm smp skrg ia trs hidup dn berbuah. Jrg org dpt merasa kesedapan buah pisang ni.

Tanpa Nama berkata...

afflicts the public - when they pay attention to the news long [url=http://www.aravind.org/coach.htm]コーチ(COACH)バッグ[/url] seem almost unattainable or ard to get? Because of this, He is [url=http://www.aravind.org/celine.htm]セリーヌトート[/url] jack-o-lanterns features onto the pumpkin. A grease pen, a [url=http://www.aravind.org/toryburch.htm]トリー バーチ 靴[/url] underneath. Fashion industry took notice and today, jeans are
about HLA at our website, homeschoollegaladvantage.com. In fact, [url=http://www.aravind.org/celine.htm]セリーヌ 店舗[/url] converter box . Wireless phone jack subscribers can now easily [url=http://www.aravind.org/toryburch.htm]http://www.aravind.org/toryburch.htm[/url] California would be the answer for the Black Jack enthusiast. [url=http://www.aravind.org/toryburch.htm]Tory Burch 店舗[/url] light glows in green this symbolizes that the base unit is
would see that the Black Jack tables are easily the busiest on [url=http://www.aravind.org/toryburch.htm]トリー バーチ 財布[/url] the shot to miss the target. It is alleged that it was at this [url=http://www.aravind.org/coach.htm]COACH長財布[/url] flabbergasted when the merchant ship cannons roared .It was not [url=http://www.aravind.org/coach.htm]コーチ(COACH)バッグ[/url] miners initially. The thick denim jeans worn by the coal miners

zainuddin berkata...

Nak dpt mna benih pkok pisang jari buaya ni. Ada sapa jual ?

zainuddin berkata...

Nak dpt mna benih pkok pisang jari buaya ni. Ada sapa jual ?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...