IKUT MENGIKUTI

Isnin, 23 Januari 2012

TERKEJUT BIAWAK

Agak-agak berapa kaki biawak ni panjat???....................... Lihat petak merah pada batang pokok kelapa ni.........


Blogger zul permatang badak said...

MASA KECIL2 DULU, KALAU JUMPA BEWOK......
MEMANG TAKUT.....
padahal bewok tak kacau orang.........

January 3, 2012 10:59 PM

Delete


Blogger Adry@Daun said...

@zul permatang badak
Masa kecil dulu kita takut pd bewok sbb bila ia nampak kita, ia tidak terus lari spt haiwan2 lain. Bewok ni kalu kita tgk dia, selamba je dia jelir2 lidah. Tu yg kita takut..hehe.. Lagi satu, org2 tuo oyak, bewok ni suko rukah palo ore kalu dia terkejut. Dia igt kita ni pokok nyor..haha..

January 4, 2012 4:34 PM


Nasib baik saya berdiri jauh dari biawak ni................... Kalau tidak tentu dia panjat saya................


Padam
Blogger Adry@Daun berkata...

Buah manggis kelainan genetik ni. Terkacuk dengan asam gelugur..haha..

Besarnyo pok jewok(bewok) kat header tu. Penah tgk bewok lari rukah pkk nyo sbb terkejut tp bila smpai di pertengahan, burung leba pakat gi pakoh sbb igt bewok nk gi curi anak dale sarang atas pkk tu. Burung leba tu pakoh smp bewok tu melayang jatuh ke tanah(lbh krg 20 kaki). Bedebukk!! Mesti senok perut bewok tu...hahaha...

21 Januari 2012 9:42 PTG

Padam
Blogger zul permatang badak berkata...

Adry...
saya cuba shoot beberapakali untuk mendapatkan sudut yang baik ,semakin saya menghampiri biawak terus naik lebih tinggi.....
ini pun secara kebetulan, biawak terkejut pada tuan kebun...
lokasi ni felda bukit goh kuantan....

mggunakan nikon coolpix L l9...8 megapixel.....Kalau kamera Adry tentu lebih jelas...

ya memang tinggi biawak ni panjat...

22 Januari 2012 2:56 PG

Padam

7 ulasan:

Kunang-Kunang berkata...

Ini betul2 terkejut biawak. Biasa makan ayam kan.

Melati Qistyna's Mummy berkata...

Uishh, mmg tinggi... Kekecik mmg takut, skang pon takut gak.... Hahahaha. Buatnya Dia terperanjat, x pasal2 landing atas pale kita :D

zul permatang badak berkata...

kunang-kunang...
biawak suka telor ayam.....juga anak2 ayam yg baru belajar cari makan......

zul permatang badak berkata...

melati qistina mummmy...
sama2 terkejut.....kita lagi terkejut,kut2 makhluk aneh....D.sour ke.....

Adry@Daun berkata...

Haha..tekejut bewok ni istilah ore Kelate. Ada satu lagi iaitu, 'selambo bewok' jah. Biawak mmg ada skill memanjat ni. Kalau pkk kelapa dlm foto tu mungkin lbh 50', bkn satu masalah utk bewok tu rukah sapa kat pucuk. Ada masa biawak panjat dgn laju dan ada masa ia panjat dgn slow motion(selamba je) sambil jelir2 lidah..hehe..
Biawak suka mkn telur, tak kira telur ayam atau burung. Telur busuk atau tembelang pn dirembatnya tnpa sebarang masalah.

zul permatang badak berkata...

Adry....
anok2 loni tak berkesempatan,menghambat bewok....
sbb kg pun dah jadi bandar....bewok slow2 pupus....

LadyBird berkata...

eh.. biawak boleh panjat pokok kela[pa ek?

lady br tahu...

ritu lady br tahu katak boleh panjat dinding.. teruja sgt2..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...